Lapikoen artean

Sopakana, Baztango neguko gozokia

Euskalerria Irratia 2023ko ots. 6a, 18:00

Prestatzen erraza den postre honen bertsio beganoa ekarri du Irati Lizarragak. Galdera bat ere helarazi die Irrintzi Plazako entzuleei: Ohiko 'Euskal Opila'-z gain, ezagutzen al duzue Ipar Euskal Herriko postre ala gozokirik? Bidali zuen proposamenak, zein era beganoan egitea gustatuko litzaizueken gozokiren bat @gozogintzabeganoa Instagram helbidera ala Euskalerria Irratiaren Whatsapp-era: 608 91 89 96

12- SOPAKANA (4 katilutxo)

Osagaiak:
-500g esne
-25g azukre
-40g ogi gogor (80g bizkotxo) 
-50g margarina
-Kanela adar bat
-Limoi azal pixka bat
-Kanela hautsetan (aukeran)

Nola egin:
1.-Lapiko batean esnea, azukrea eta kanela arrama egosten jarri.
2.- Irekiten hasten denean, limoi azala eta margarina gehitu sua potentzia bajuan jarriz 10 minutuz.
3.-Kanela arrama eta limoi azala kendu eta ogia gehitu zatitxotan. Beste 10 minutuz egosi eta pixka bat epeltzen utzi.
4.- Nahi izanez gero gainetik kanela hauts pixka bat bota diezaiokezu.

OHARRAK: Sopakana ogiarekin egiten zen arren, egunak pasata sobratzen den azken bizkotxo zati erdi gogortuarekin egitea ere gomendatzen dut. Errezetan aldaketa batzuk egin beharko dira: Azukrerik ez gehitu, nahikoa da bizkotxoak daukanarekin. Kanela eta limoia kendu ondoren, sua itzali eta bizkotxoa zatitxotan gehitu minutu pare batez.

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!