12- SOPAKANA (4 katilutxo)
Osagaiak:
-500g esne
-25g azukre
-40g ogi gogor (80g bizkotxo)
-50g margarina
-Kanela adar bat
-Limoi azal pixka bat
-Kanela hautsetan (aukeran)
Nola egin:
1.-Lapiko batean esnea, azukrea eta kanela arrama egosten jarri.
2.- Irekiten hasten denean, limoi azala eta margarina gehitu sua potentzia bajuan jarriz 10 minutuz.
3.-Kanela arrama eta limoi azala kendu eta ogia gehitu zatitxotan. Beste 10 minutuz egosi eta pixka bat epeltzen utzi.
4.- Nahi izanez gero gainetik kanela hauts pixka bat bota diezaiokezu.
OHARRAK: Sopakana ogiarekin egiten zen arren, egunak pasata sobratzen den azken bizkotxo zati erdi gogortuarekin egitea ere gomendatzen dut. Errezetan aldaketa batzuk egin beharko dira: Azukrerik ez gehitu, nahikoa da bizkotxoak daukanarekin. Kanela eta limoia kendu ondoren, sua itzali eta bizkotxoa zatitxotan gehitu minutu pare batez.