Lapikoen artean

Gozogintza Beganoa | Glutenik gabeko opiltxoak

Euskalerria Irratia 2022ko aza. 21a, 18:05

Osagaiak:

200g soja esne

Goilarakada bat ozpin

110g 50g trigo sarrazeno irina + 50g arroz irin + 5g phsllyum

10 g eguzkilore olio

15g azukre

7g legamia Bainila

Tresnak: bol, pixua, batidora, zartagia,tapa, espatula

Nola egin:
Soja esnea eta ozpina nahastu eta 5 minutuz utzi.
Beste osagai guztiak gehitu eta nahastu.
Zartagi antiadherente bat olioztatu eta maximoan berotu.
Zartagia beroa dagoenean, masa pixka bat bota, sua erdi-fuertera jeitxi eta tapa jarri.
Masari burbuilatxoak ateratzen hasten zaizkionean, epatula baten laguntzaz buelta eman. 
Minutu pare baten ondoren zartagitik atera eta gainetik txokolatea, siropea, futa batzuk bota diezaiokezu.
Oharra: 
-Masa sobratu bazaizu ez dut gomendatzen gordinik hozkailuan gordetzea. Tortita guztiak egin eta plater batean gorde ditzazkezu toki lehor eta fresko batean. Ongi irauten dute bi egunez gutxi gora behera
-Gerta daiteke, zartagi antiadherente bat ez baduzu, tortitak itxasi eta emaitz on bat ez ateratzea. Hori gertatzen bazaizu, mesedez ez bota masa, madalenak egin ditzazkezu 180ºtara 25 minutu sartuz.

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!