Lapikoen artean

Gozogintza Beganoa | Glutenik gabeko opiltxoak

Osagaiak:

200g soja esne

Goilarakada bat ozpin

110g 50g trigo sarrazeno irina + 50g arroz irin + 5g phsllyum

10 g eguzkilore olio

15g azukre

7g legamia Bainila

Tresnak: bol, pixua, batidora, zartagia,tapa, espatula

Nola egin:
Soja esnea eta ozpina nahastu eta 5 minutuz utzi.
Beste osagai guztiak gehitu eta nahastu.
Zartagi antiadherente bat olioztatu eta maximoan berotu.
Zartagia beroa dagoenean, masa pixka bat bota, sua erdi-fuertera jeitxi eta tapa jarri.
Masari burbuilatxoak ateratzen hasten zaizkionean, epatula baten laguntzaz buelta eman. 
Minutu pare baten ondoren zartagitik atera eta gainetik txokolatea, siropea, futa batzuk bota diezaiokezu.
Oharra: 
-Masa sobratu bazaizu ez dut gomendatzen gordinik hozkailuan gordetzea. Tortita guztiak egin eta plater batean gorde ditzazkezu toki lehor eta fresko batean. Ongi irauten dute bi egunez gutxi gora behera
-Gerta daiteke, zartagi antiadherente bat ez baduzu, tortitak itxasi eta emaitz on bat ez ateratzea. Hori gertatzen bazaizu, mesedez ez bota masa, madalenak egin ditzazkezu 180ºtara 25 minutu sartuz.