PANTXINETA
Tresnak: balantza, lapikoa, hagaxka, plastikozko filma.
Osagaiak:
-Krema pastelerarakot: 500g esne, 60g maizena, 40g azukre, goilarakada bat bainila esentzia, kanela adartxo bat, limoi erdi baten azala.
- Hostore lamina bat (osagai beganoak dituela ziurtatu)
-Almendra xerratan
-Glass azukrea
Nola egin:
1-Labea 180º gradutan berotzen den bitartean, hostore lamina erditik moztu, eta biak soja esneaz margotu.
2-Lamina baten gainean almendra xerra dexente jarri, erabat estali arte.
3- Sartu labean 25 minutuz eduki edo hostorea txigortu arte.
BITARTEAN KREMA PASTELERA EGINGO DUGU:
1-Esnearen 100g bereiztu eta maizenarekin nahastu hagaxka batzuekin
2-Esnearen beste 400g-ak lapiko batean berotu kanela eta limoi azalarekin su erdi-baxuan.
3-Esnea irakiten hasten denean kanela eta limoi azalak kendu eta azukrea eta bainila esentzia gehitu ondoren, ongi nahastu.
4-Esnea eta maizenaren nahasketa lapikoan jarri eta hagaxkarekin etengabe nahastu 5 minutuz, nahasketa potoldu arte. Gero, pare bat minutuz kozinatu, maizenaren zaporea desagertu arte.
5-Krema ontzi batera pasa eta film plastikoa gainean jarri, krema pastelera ukitzen, bestela gainazal gogor bat ateratzen zaio.
6-Hostorea labetik atera eta kontu handiz pixka bat zapal dezakegu, hostorea gehiegi puztu ez dadin.
7-Hostorea hozten utzi eta almendrak ez dituen hostorearen gainean krema pastelera jarriko dugu eta ondoren xafla hau almendrak dituen hostorearen gainean jarriko dugu.
8-Bukatzeko glass azukrea gainetik bota.