LAPIKO ARTEAN

Eneko Izkue: “Abangoardiako sukaldaritza esperientzia bat sortzean datza”

Euskalerria Irratia 2025eko urriaren 16a

Basque Culinary Centerren abangoardiazko sukaldaritza klaseak ematen ditu Eneko Izkuek

Gastronomia eta Sukaldaritzako arteak ikasi zituen Donostiako Basque Culinary Centerren. Bukatutakoan, prestigio handiko hainbat jatetxetan lan egin zuen, besteak beste El Celler de Can Roca (Girona), Compartir (Girona), Rodero (Iruña) eta Europa hotela (Iruña) jatetxeetan. Horietan guztietan I+G arloetan.

Urteen batzuen buruan Basque Culinary Centerrera itzuli zen, irakasle moduan. Zehazki, Abangoardiazko sukaldaritza ikastaroaren ardura du Izkuek. Hartziduraren zientzietan, entzimetan eta antzinako tekniketan espezializatuta dago Izkue, hala nola zahartzapena, gazitzea, keztatzea edota lehortzean.  Basque Culinary Centerreko Abangoardiaren arloan, produktu eta prozesu berriak sortzeko eta garatzeko proiektuak zuzentzen ditu. 

Irrintzi Plazako Lapiko artean atalean hilabetero hurbilduko da Eneko Izkue Euskalerria Irratiko estudioetara.

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!