LAPIKO ARTEAN

Natali Eskudero: “Edozeinek ez du balio ostalaria izateko, bokazioa behar da”

Euskalerria Irratia 2025eko irailaren 26a

‘Lapiko artean’ ibili gara Irrintzi Plaza sekzio berrian Natali Eskuderorekin ostalaritzaren egoeraz hizketan

Tabernarien alaba da Natali Eskudero. Gurasoek Leitzan zuten negozioa eta txikitatik bizi du ostalaritza. Gazte garaitik dago lanean taberna eta jatetxeetan. “Bizimodu gogorra da, asteburu eta jaiegunetan lanean zaudelako, baina badu alde ona ere. Jende asko ezagutzen duzu eta harreman onak egiten dituzu”, dio Eskuderok. Barraren aurrean kokatzen diren bezeroekin hizketaldiak ere nabarmendu ditu Natali Eskuderok. “Brometan esaten dut psikologia karrera baliozkotu beharko zigutela”.

Lehenengo atal honetan ostalarien bizimoduaz eta gaur egungo egoeraz mintzatu gara Eskuderorekin. Ostalaritzak langileak behar ditu. Askotan lan baldintzak ez dira onenak eta horregatik joan etorriak handiak dira langileen artean. Labak ireki duen espazio berrian barra eta jangelako langileei formakuntza eman die Natali Eskudekok eta urte amaiera arte egongo da jarraipena egiten hasierako momentu hauetan.

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!