BARÇA B 1 - 2 OSASUNA

Igoera postuetatik gertu da berriro Osasuna, Bartzelonan irabazi ostean

Iosu Ganuza Garcia 2023ko mar. 13a, 13:45
Besarkatuta ospatu zuten Patri Zugastiren gola gorritxoek (atzokoan zuriz). Iturria: C.A. Osasuna

Hiru puntura dute une honetan igoera gorritxoek.

Inork irabazterik izan ez duen zelaian lortu zuen garaipena Kakun Mainzen taldeak, Barcelonak orain arte ez zuen etxean porrota ezagutzen eta lan handia eginik eta nagusitasunez 1-2 irabazi zuten gorritxoek. Patri Zugastik eta Maitane Vilariñok egin zituzten Osasunaren garaipenaren golak, bigarren zatian.

Parekotasuna izan zen nagusi lehen zatian, bai emaitzan bai jokoan. Gorritxoek oso serio jokatu zuten lehen 45 minutuetan, baloirik gabe lan ona bidez. Barçak deseroso ikusi zuen bere burua haren joko proposamenean. Patri Zugasti, Barçako atezainari diru-zorroa lapurtzeko zorian egon zen lehen zatian gorritxoek izan zuten aukera bakarrean.

Aldageletatik igaro ondoren, norgehiagokaren gidoia antzekoa izan zen, baina Zugastik gol olinpikoa gauzatu zuen gorritxoak aurretik jartzeko, nahiz eta hurrengo jokaldian talde blaugranak berdindu zuen Alba Cañoren jaurtiketari esker. Hala ere, Osasunak beste abiadura bat eman zion partidari eta berriro aurretik jartzea lortu zuen Vilariñoren golari esker.

Garaipenarekin lidergoa bost puntura dute gorritxoek baina bigarren taldea izanik Barça Bk igotzerik ez duenez bigarren den Coruñako Deportivok markatzen du zuzeneko igoera, eta galiziarrak hiru puntura dituzte soilik iruindarrek. Hurrengo partida Taxoaren jokatuko du Osasunak arerio zuzena den Granadaren aurka martxoaren 19an 11: 00etan.