Zehazki, malgutze prozesua igandean hasiko litzateke, alarma egoera amaitzen denean, terrazen ordutegia 22:00ak arte luzatuko baita. Hilaren 14tik aurrera barrualdeak irekiko dira, baina gosariak (13: 00ak arte) eta otorduak (13:00etatik 17:00etara) egiteko bakarrik. Hurrengo astean, 21etik 27ra, ordutegiak afarietara arte luzatuko dituzte (19:00etatik 22:00etara).
Hurrengo urratsa, maiatzaren 28tik aurrera, barnealdeen irekiera baieztatzea izango litzateke, zerbitzua edozein dela ere, hau da, edari mota guztietarako. Ekainaren 11tik aurrera, barnealdeak eta kanpoaldeak gaueko 00:00ak arte irekitzea da plana, eta horrek, ordurako etxeratze agindua atzeratzea aurreikusten du.
Ostalaritzarako murrizketak leuntzeko plan hori pandemiaren datuen bilakaeraren araberakoa izango da, eta, beraz, "gorantz zein beherantz" berrikus liteke, unean-uneko egoeraren arabera.
Ostalariek adierazi dutenez, desadostasun puntu nagusia edukierari buruzkoa da, uste baitute nahikoa dela mahaien arteko bi metroko segurtasun distantziekin, eta gehienezko edukiera eskatu dute.
Era berean, sektoreak airearen kalitatea islatzen duten CO2 neurgailuak instalatzea eskatu du berriro, kalitate hori hoberena den ala ez zehazteko. Sektoreak espero du txertoaren aurrerapenarekin "ondorioak nabaritzea" eta azken itxiera hori izatea.