Paisaiak Dastatzen: Nafarroko proposamen gastronomikoa FITUR-en

Euskalerria Irratia 2019ko urt. 14a, 13:39

Paisaiak Dastatzen. Nafarroak duen lurralde aniztasuna gastronomiaren bitartez azaldu nahi du Gobernuak FITUR turismo azokan. Donamariko Bentak, Iruñeko Baserriberri taberna eta Tuterako Beethoven jatetxeko sukaldariek beren zonaldearekin lotura zuzena duen pintxo eskaintza eginen dute Madrilen.

Ohikoak ez diren esperientzia lokalak bilatzen ditu turistak geroz eta gehiago eta horretan Nafarroako gastronomiak asko du eskeintzeko. Foru erkidegoko erakusketa guneak 500metro karratu izanen ditu, erlaxatzean, gozamenean eta esperientzia berrien aurkikuntzan bikaintasuna eskatzen duen turistaren bila.

Izan ere, horixe da Nafarroak bilatzen duen turista. Kantitatetik haratago, kalitatea bilatzen da. 2018ko azarorarte, an ehuneko 1,1 egin du Nafarroara etorritako bisitarien kopuruak, baina igo egin dira bertan eman dituzten egunak. Gaur egun, batazbeste bi egun inguru geratzen dira bisitariak Nafarroan.

FITUR azokak urtarrilaren 23an zabalduko ditu ateak 27rarte. Nafarroak eskaintza gastronomikoan eginen du indarra, aipaturiko pintxoen erakargarritasunaz gain, Estatuko Bartender edo kamareroen biltzarrarekin edo ta Nafarroako ardoen bidearekin.

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!