"Etxauribarko gerezi goiztiarren %75 galdu da"

Euskalerria Irratia 2018ko eka. 12a, 18:19

Nafarroan biltzen den lehendabiziko gerezia "Burlat" izenekoa da eta ondoren datozenek baino azukre gutxiago dauka. Lehendabizikoa izanda, dendetan garestiegi saldu ohi dela esan digu Edorta Salbadorrek.

Etxauriko lehen gereziari buruz aritu gara solasean Irrintzi Plaza saioan.  Edorta Salbador Basque Culinary Center-reko irakasleak esan digunez:

"Nekazariei gutxi ordaintzen zaie eta gero oso garesti saltzen dituzte".

 

Udaberri honetan izan dugun eguraldi euritsu eta goibelaren ondorioz Etxauribarko gerezi goiztiarren %75 galdu da. Kalitate eskasakoak izan dira eta oso gutxi gorri kolorea hartzera iritsi direnak. Edorta Salbador Basque Culinary Center-reko irakaslea gereziei buruz solastu zaigu. Nafarroan lantzen diren gerezi moten izenak aipatu, haien ezaugarriak azaldu eta errezeta bat ere proposatu digu garai honetako fruitu goxo honekin prestatzeko.

 

Erlazionatuak

Edorta Salvador, gereziak

Euskalerria Irratia 2018 eka 11 Iruñerria

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!