Lehen Gastronomia Foro Transozeanikoa Iruñean, Udalak antolaturik

Euskalerria Irratia 2016ko apirilaren 20a

Frijituen I. Lehiaketa Transozeanikoa eginen da ostegunean 19:00etan Zentral Kafean, sarrera librearekin.

Ostegunetik larunbatera eginen da Iruñean Baiona eta Hondarribiarekin elkarlanean. Brasil eta Colombiako sukaldariek ere hartuko dute parte. 

Creacity izeneko proeiktuaren barruan kokatzen da ekimen berri hau. Baiona eta Hondarribiarekin elkarlanean antolatuko da lehen aldiz topaketa hau.

Gastronomia, turismoa eta kultura bultzatzea helburu nagusia duen foro hau ostegun arratsaldean zabalduko da. Lehen ekitaldia Frijituen I. Lehiaketa Transozeanikoa izanen da.  19:00etan Zentral Kafean, sarrera librearekin. Parte-hartzaileak Florianópolis (Brasil), Popayán (Kolonbia), Baiona, Hondarribia eta Iruñeko sukaldariak izanen dira.

Bukaeran Pintxoaren Astearen irabazlea, Iruñazar tabernako Gorka Aginagak, azalduko du nola egin duen “Iruñangilazarra” pintxoa, aurtengo edizioko irabazlea.

Ostiralean Burlatako  Ostalaritza Eskolara eginen dute bisita eta larunbatean  bermuta eta frijituak, Brasil eta Kolonbiako sukaldari gonbidatuek egindakoak, eskainiko dira  Iruña Kafea, Gaucho, La cocina de Alex Mugica, El Patio de las Comedias eta Baserri  tabernetan.

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!