Intxaursaltsa, Gipuzkoako baserrietako postrea

Euskalerria Irratia 2023ko urt. 9a, 18:00

Beganoentzako moldaketa erraza duen gozokia ekarri digu gaurkoan Irati Lizarraga gozogileak (Instagram: @gozogintzabeganoa). Intxaurrak oinarri osagai gutxi baina lanketan ahalegina eskatuko digun postrea da.

Osagaiak:

  • 500ml almendra esne
  • 130g intxaur
  • Kanela arrama bat
  • 70g azukre
  • 20g artirin

Nola egin:

  1. 50ml erretiratu eta maizenarekin nahastu.
  2. Esnea eta kanela arrama ontzi batean jarri potentzia erdi-baxuan eta 10 minutuz infusionatu.
  3. Intxaurrak ongi xehetu janari prozesadore batean ur edo esne pixka baten laguntzaz.
  4. Kanela kendu ondoren, esne eta maizenaren nahasketa esnetara bota eta ongi nahastu.  
  5. Intxaur eta azukrea bota ondoren, barilla batzuekin nahastu azukrea desegin eta nahasketa potoldu arte.
  6. Dena batidoratik pasa salda homogeneo bat geratu arte.

Oharrak: Intxaur saltsa potoloago bat nahi baduzu maizena kantitatea bikoiztu edo egun oso bat hozkailuan utzi. Intxaursaltsa oso lehun bat nahi ba duzu, puregailu batetik pasa dezakezu

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!