Osagaiak:
- 500ml almendra esne
- 130g intxaur
- Kanela arrama bat
- 70g azukre
- 20g artirin
Nola egin:
- 50ml erretiratu eta maizenarekin nahastu.
- Esnea eta kanela arrama ontzi batean jarri potentzia erdi-baxuan eta 10 minutuz infusionatu.
- Intxaurrak ongi xehetu janari prozesadore batean ur edo esne pixka baten laguntzaz.
- Kanela kendu ondoren, esne eta maizenaren nahasketa esnetara bota eta ongi nahastu.
- Intxaur eta azukrea bota ondoren, barilla batzuekin nahastu azukrea desegin eta nahasketa potoldu arte.
- Dena batidoratik pasa salda homogeneo bat geratu arte.
Oharrak: Intxaur saltsa potoloago bat nahi baduzu maizena kantitatea bikoiztu edo egun oso bat hozkailuan utzi. Intxaursaltsa oso lehun bat nahi ba duzu, puregailu batetik pasa dezakezu