Julen Arburua: "Infernuko Gasnaren arrakasta urte guztian zehar atsedenik gabe egiten dugun lanari dagokio"

Miren Mindegia 2024ko abu. 27a, 11:56

Bosgarren aldiz nagusitu da Lekarozko (Baztan) Kortariko bordan ekoizten den Infernuko Gasna Uharte Arakilen

Infernutik dator Euskal Herriko gasna hoberena. Infernuko errekaren ondoan dagoen Orabidea auzoko Kortariko bordatik, zehazkiago esateko. Lekarozko paraje honetan ekoizten da Infernuko Gasna, igandean Uharte Arakilen egin zen Artzain Egunaren 56. edizioan nagusitu zena bosgarrenez (azkeneko hiru urteotan, jarraian). Ez da jaso duen onarpen bakarra, Ordizioako azokan ere hirutan saritua izan da. Baztango gazta honen arrakastaren atzean zer dagoen aski ongi daki Julen Arburua gaztagileak: "Lana, lana eta lana". Gaztategiaren ardura nagusia hartu zuenetik, Arburuaren apustua argia izan da: abeltzaintza estentsiboa egitea eta gaztaren ekoizpen prozesu guztia bere esku edukitzea, kalitatearen berme gisa. 

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!