Jardunaldi honetan lekale ekologikoei aitortu nahi diete haien balioa. Elikagai gisa zuntz ugari dute eta landare jatorriko proteina ugari eta nekazaritzarako ere onak dira lurra elikatu egiten dutelako.
Hala ere gutxi dira hemen ekoizten diren lekaleak, David Ruiz Azpilikueta Bakedaoko Elkeako ekoizleak Irrintzi Plaza saioan azaldu digun bezala.
PARTE HARTZAILEAK:
Ekollaondo. Arrautzak, ahuntz-gazta. Goldaratz.
Elkea. Lekaleak, garagardoa, sagar-zukua. Bakedano eta Artaxoa.
Axuribeltz. Ardi-gazta. Iturgoien.
El Puente Viejo. Barazkiak. Caparroso.
Erlan. Eztia. Izurzu.
Lakabeko okindegia. Ogia eta pastak. Lakabe.
Erlandere. Eztia. Arbeiza.
Ecológicos Aranda. Oliba-olio birjina estra eta almendruak. Faltzes.
Pittika. Behi-gazta. Erratzu.
Javier Anocibar. Patatak, txitxirioa eta udareak. Munarriz.
POSTU GONBIDATUA:
Ondalan. Menuak elikagai ekologikoekin eta lokalekin eskaintzen dituen kooperatiba. Burlata.
Lurmendi-Casa Paulina. Marmelada ekologikoak. Eulate.
JARDUERAK:
11:30-13:00. Baratze ekologikoa maneiatzeko tailerra. Irakaslea: Óscar Ibáñez. Izen-emateak cpaen@cpaen.org eta 600 325 123 helbideetan
12:00-14:00: ‘Zatoz eta dastatu’ lekaleen doako dastaketa doan Geltokiren eskutik.