Gabonak, ez dira Gabonak turroirik, polboroirik eta mazapanik gabe. Urtean behin bakarrik jaten ditugu, eta gogoekin hartzen ditugu, baino normalean, gehiegi jaten ditugu. Produktu guzti hauek antzeko energia kopurua dute, 500kcal inguru 100 gramoko. Konposaketa aldiz ezberdina da. Guztiek azukre asko dute, gehien bereizten dituena gantz mota da.
Polboroiak, txerri gantzarekin eginak direnez, gantz azido monoasegabeak izango dituzte, baino baita gantz ase eta kolesterola, osasun kardiobaskularrerako oso desegokiak direnak. Mazapanak eta turroiak aldiz, fruitu lehorrekin, almendrekin gehien bat, eginak direnez, gantz azido asegabeak dituzte, osasuntsuagoak direnak. Txokolatezko turroia ez dugu multzo honetan sartuko.
Gabonak bukatzeko, errege-erroska/opila. Aurrekoak bezala, azukrez eta gantzaz osaturik. Oso garrantzitsua da neurrian erostea, ospatzeko egunetan bakarrik jateko.