Menu ekologikoen alde Iruñeko Haur Eskoletan

Euskalerria Irratia 2017ko otsailaren 7a

Donibane eskolako Carolina ama eta Uxue hezitzailea, bi haurtxorekin. Arg: zeberri.eus

Bertako eta sasoiko produktu ekologikoen alde egin du INTIAK Udalerako eginiko ikerlanak. Menu osasungarriak iritsiko dira lehenbizi Donibane eta Hello Buztintxuri eskoletara.

Kalitatea hobetu, jaki gozo eta elikaduraren aldetik hobeak lortzea da menu osasungarrien programaren helburu nagusiak. Era berean jasangarritasun irizpideak agertzen dira azpimarratuak egitasmo honetan.

Iruñeko Udalak kudeatzen dituen hamabi eskoletatik hamaikan bazkaria eskaintzen zaizkie haurrei. Guztietan egun elikagai prozesatuak dira. Ikerlan honek proposatzen duena, aldiz, bada bertan edo ahalik eta gertuen presta daitezela haurtxoentzako menuak eta bertako elikagaiekin. Ekoizleekin eta enpresa txikiekin jarriko dira harreman zuzenean eskola guztiak menuen prestaketa antolatzeko. Horrela, oinarrizko elikagaiek (ogia, patata, esnekiak eta olioa) kalitate gorenekoak izanen dira. Honetaz gain Nafarroako haragia, bertako barazki eta frutak ekologikoak, Valentziako laranja eta mandarinak, Kanarietako platanoak eta hemengo jogurt naturala eta azukrerik gabea hautatzea gomendatzen dute ikerlan honetan.   

Bestalde, egitasmoa ekonomikoki bideragarria dela erakusten du lan honek. 

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!