Lapikoen artean

Udaberria, gibela garbitzeko sasoia

Euskalerria Irratia 2022ko api. 4a, 18:24

Garagar hanburgesak dilistekin

Osagaiak:

  • % 70 presiopean prestatutako garagarra, % 30 dilista pardinekin. Tipula xehatu 1
  • Azenario birrindu 1 Baratxuri xehatuaren hortz 1
  • Koilarakada bat perrexil freskoa Kumino hauts pitin bat KURKUMA pitin bat
  • Oliba-olio birjina estra Soia saltsa

Prestaketa:

Barazkiak oliba-olio pixka batekin saltatzen ditugu, espeziak hasieran gehituz eta shoyu tanta batzuk egosketaren amaieran (20mn inguru). Garagarra, dilistak eta barazkiak birrintzen ditugu eta perrexil freskoa ondo txikituta gehitzen diogu.

Aurreko masarekin hanburgesak eratzen ditugu, hozten utzi eta gero olioz pintzelkatutako zartagin batean prestatzen ditugu

Brokoli galdarraztatua eta azenario prentsatua

  • Brokoli bat
  • Azenarioa
  • Itsas gatza
  • ura

Azenarioa pospoloetan moztu. Bi plateren artean jarri, itsas gatzarekin, 30 minutuz gutxienez. Brokolia lore txikietan moztu.

Kazola batean jarri ura irakiten gatz pixka batekin

irakiten duenean brokolia sartu 4 minutuz, berdea mantenduko du baina sardexka bat sar dezakegu (ez dago gogorra)

Brokolia ur hotzetik pasatu (egosketa gelditzeko)

Azenarioarekin nahastu eta oliba olio eta sesamoarekin zerbitzatu adibidez

 

Wakamea, pepinoa eta mandarinak

Osagaiak:

 

  • Alga wakamea (10 minutu bustita),
  • Pepinoa (xerra oso finetan moztuta, 15 minutuz gatz-pitin batekin marinatuta Mandarina (zurituta eta zatituta)
  • Ongailua: sagar zuku kontzentratua, limoi zukua, jengibre zukua ( jengibrea birrindu eta eskuarekin estutu likidoa ateratzeko )

Prestaketa:

Ondo nahasten ditugu osagai guztiak bol batean eta berehala zerbitzatzen dugu. Oroitu alga kopurua eguneko txikia izango da

Zereala eta proteina elkarrekin daukagu honetan, zenbait barazkiekin. Beste barazki, brokoli eta azenario modu ezberdinez prestatuak, eta alga apurtxo bat, modu freskagarri batez prestatua.

Erremolatxa eta azalore erregosia edo plantxan prestatu, bero apurtxo bat eta goxotasuna emateko. Edari bat:

Arbi daikon eta azenarioa tea

Gorputzeko koipe-andelak eta kolesterola jaisten laguntzen du. Kaltzifikazioak desegiten ere laguntzen du.

Egunero har daiteke 10 egunez.

Osagaiak:

  • Katilu erdi daikon fresko birrindua
  • Katilu erdi azenario birrindua
  • 2 katilu ur
  • 2 Shoyu tanta, edo umeboshi erdia

EUSKALERRIA IRRATIAzale hori:

FM 98.3ko zein euskalerriairratia.eus webguneko edukiak musu truk entzun, irakur eta ikus ditzakezu.

Zuretzako eskari bat dugu: posible baduzu, lagun gaitzazu gero eta eduki gehiago eta hobeak sortzen, Iruñerriko euskaldun ororen eskura jartzeko.

Izan ere, zenbat eta komunitate handiagoa, orduan eta proiektu komunikatibo eraginkorragoa.


Bazkidetu zaitez!